Birkadal

Bíró Eszter

Bíró Eszter: Birkadal (gyerekdal, koncert)

A dal az Állati Zenés ABC lemezen található.

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig színházi- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.

A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Födő Sándor "Fodo" írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái.

Fél évvel a könyv és lemez megjelenése után már több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként.

Idézet egy kritikából (Népszabadság, 2013. június 14., Sándor Tünde):

"Bemegy-e a zene a fejedbe? Beeeee! Beeeee! -- csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett. (...) A Birkadal, amelyben a birkakórus mindenre azt feleli, hogy beeeee, beeeee, ugyancsak telitalálat, a gyerekek már első hallásra be tudnak kapcsolódni az éneklésbe. Bíró Eszter énekesnőt -- akit színészként is sokan ismerhetnek -- két gyereke ihlette az óvodásoknak szánt kiadvány elkészítésére. Szerencsénkre.

A nagylemezhez szép könyv is jár, benne a dalok szövege és ábécés poszter, no meg a könyv hátsó lapjain néhány kérdés a tartalomhoz kapcsolódóan, az állatokról. Szép, időálló ajándék lehet minden óvodásnak."

Eszter mellett a felvételen olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor "Fodo" és Hámori Máté, illetve az Állati Zenés ABC könyvben és lemezen szereplő MR Gyermekkórus.

Birkadal

Zene: Födő Sándor "Fodo"

Szöveg: Hegyi György

Aki birka, csak annyit tud: beee!

Bármit kérdezek, annyit mond: beee!

Bár kedves a bárány,

De elég nagy hátrány,

Ha semmi sem jut eszébeee!

Aki birka, csak annyit tud: beee!

Akármi történhet, annyit mond: beee!

Kisbárány-gyerekek!

Ha valamit kérdezek,

Feleljetek csak annyit, hogy beee!

Bemegy-e a zene a fejedbe?

Beeeee! Beeeee!

Bemegy-e a répa a levesbe?

Beeeee! Beeeee!

Bemegy-e a levesbe a galuska?

Beeeee! Beeeee!

Beállsz-e a birkakórusba?

Beeeee! Beeeee!

Aki birka, csak annyit tud: beee!

Bármit kérdezek, annyit mond: beee!

Nincs semmi gondja:

Csak ugyanazt mondja,

Mert semmi sem jut eszébeee.

Naponta frissülő kínálatunkban több mint 1000 rajzfilmet, mesefilmet, bábfilmet, láthatsz, gyerekdalokat, meséket, mondókákat hallgathatsz ezen a csatornán az egyszervolt.hu és a mese.tv kínálatából!

További ajánlat

Bíró Eszter: MIKULÁS A MEGOLDÁS (Santa Claus song) | hivatalos videoklip // Időradír

MIKULÁS A MEGOLDÁS

Bíró Eszter

Hosszú az ajándéklista, melyet a cseppet sem lusta Mikulásnak teljesítenie kell az éjjel. Hohohó, van sok tennivaló! - Bíró Eszter énekel nektek.
Bíró Eszter: Állati zenés ABC - trailer (gyerekdal, mese)

Állati zenés ABC

Bíró Eszter

Bíró Eszter énekes 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. 2014-ben az év gyermekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott.
Olyan vagy, mint a kedvenc Disney Hercegnőid! Belle - animáció (x)

Belle

Film előzetesek

A szépséges és bájos Belle, aki mindig elegánsan és kecsesen mozgott, szeretett szépen felöltözni a különleges alkalmakra. Nézd meg a kisfilmet, hogy betekints a divat világába: a lényeg, hogy a ruhákkal kifejezd önmagad. Animációs film. Naponta frissülő kínálatunkban majd 1000...
Móricz Zsigmond: A pórul járt farkas (mese, animáció) | MESE TV

A pórul járt farkas

Rajzfilmek

Móricz Zsigmond: A pórul járt farkas (mese, animáció) A mese-animáció a Móra kiadó és az Egyszervolt.hu kiadó közös vállalkozásában készült. (Illusztráció: Elek Lívia) Naponta frissülő kínálatunkban több mint 1000 rajzfilmet, mesefilmet, bábfilmet, láthatsz, gyerekdalokat, meséket, mondókákat hallgathatsz ezen a csatornán...
Bíró Eszter: Tyúkanyó meséi (gyerekdal, Állati Zenés ABC) | MESE TV

Tyúkanyó meséi

Rajzfilmek

Zene: Födő Sándor Fodo Szöveg: Hegyi György Rendező / Animátor / Vágó / Operatőr: Seres Flóra Szereplő: Bíró Eszter Ötlet: Bíró Eszter, Seres Flóra, Somos Ildikó Kreatív koncepció, helyszín: Manzart Rajziskola és Páris Bori Operatőr: Födő Sándor Fodo Smink /...