Dal a mogyorós peléről

Tamás Éva Játéktára

Tamás Éva Játéktára: Dal a mogyorós peléről

Előadó: Tamás Éva Játéktára

szöveg: Tamás Éva, Baksa Péter

zene: Baksa Péter

felvétel, utómunka, zenei producer: Varga Ádám (30Y) - Zajzajzaj Stúdió

mastering: Szabó Szebasztian - Miracle Sound

A VADONLESŐ Program, 2014-ben hirdette meg első ízben az Év Emlőse rendezvénysorozatot, mely minden évben más és más őshonos emlősállatunkra irányítja a figyelmet, elősegítve azok megismerését és hatékonyabb védelmét. 2017-ben a mogyorós pele az év emlőse.

A felvétel a 30Y, a Zajzajzaj Stúdió és a Miracle Sound támogatásával jött lére.

Tamás Éva Játéktára 2oo7-ben kezdte meg működését. Megálmodója Tamás Éva színművész, akit a közönség elsősorban a Pécsi Harmadik Színház színpadán láthat. A zenekar tagjai pécsiek, a baranyai fővárosban élnek és alkotnak: Tamás Éva –ének, Bogárdi Aliz – hegedű, Pozsgai Tamás – gitár, Baksa Péter – nagybőgő. A különböző műfajokból érkezett muzsikusok, színészek, kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek. „Mi valóban cselekedni szeretnénk. Megfogjuk a gyermekek kezét és apró, óvatos lépésekkel bevezetjük őket az irodalom, a zene világába. Nagy mosolygós játék minden koncertünk, lüktető, élettel teli közösségi élmény, amely feloldja a gátakat, segít kapcsolatokat teremteni, mely egyszerre megmozgat és pihentet, tanít és önfeledt szórakozást nyújt.”

A Játéktár első albuma 2010 – ben jelent meg „Az én anyukám” címmel, Nagy Bandó András verseit dolgozták fel. 2012 – ben a „Hónapról – hónapra” lemez címadó dalára elkészült első videoklipjük, megjelent azonos címmel kottás - verses kifestő füzetük. Az album, mely Mentovics Éva verseit tartalmazza, 2012. őszén – a Játéktár 5. születésnapján - jelent meg a NarRátor Records gondozásában. Jubileumi meglepetésként a 2012/13 – as színházi évadban mesekoncerttel lepték meg a gyerekeket a Pécsi Harmadik Színházban, Csipkerózsika címmel. 2014 januárjában indult útjára az „A képzelet horizontja”című interaktív, ifjúsági (felnőtt ) műsoruk is. 2015. augusztusában jelent meg új, saját dalokat felsorakoztató albumuk. Címe: Álombuborék. A címadó dal videoklipje a: https://www.youtube.com/watch?v=fAZ884yxtAM linken található. A Pécsi Harmadik Színházban bemutatták új, saját, interaktív koncertmeséjüket, Csibész Csabi címmel.

Részletes információk a zenekarról: www.tamasevajatektara.hu

További ajánlat

Tamás Éva Játéktára - Ültess egy fát! | MESE TV

Tamás Éva Játéktára

Tamás Éva Játéktára

Tamás Éva Játéktára - Ültess egy fát! A zöldterületek jelentősége soha nem látott méreteket öltött a nagyvárosokban, hiszen a magas káros-anyag kibocsátás tönkreteszi környezetünket. Minden ember feladata, hogy tegye élhetővé a Földet, a maga eszközeivel. A Tamás Éva Játéktára zenekar...
Tamás Éva Játéktára - Madaras (gyerekdal, koncert részlet) | MESE TV

Madaras

Tamás Éva Játéktára

Tamás Éva Játéktára zenekar 2007-ben alakult. Azóta szórakoztatják egyedi hangulatú, interaktív koncertjeikkel a gyermekeket, családokat. A műsorok alatt mind a fiatal közönség, mind a szülők részt vesznek a közös, zenés-mosolygós játékban. 2015-ben jelent meg harmadik - Álombuborék című lemezünk, melyek...
Tamás Éva Játéktára - Lépkedős (gyerekdal, koncert részlet) | MESE TV

Lépkedős

Tamás Éva Játéktára

Tamás Éva Játéktára zenekar 2007-ben alakult. Azóta szórakoztatják egyedi hangulatú, interaktív koncertjeikkel a gyermekeket, családokat. A műsorok alatt mind a fiatal közönség, mind a szülők részt vesznek a közös, zenés-mosolygós játékban. 2015-ben jelent meg harmadik - Álombuborék című lemezünk, melyek...
Tamás Éva: Az én anyukám - Ülj le csak egyszer... (gyerekdal, vers) | MESE TV

Az én anyukám

Tamás Éva Játéktára

Köszöntsétek együtt dallal, és persze egy kedves dallal az édesanyátokat! Tamás Éva segít nektek, hogy a dalt megtanuljátok.
Tamás Éva Játéktára: Álombuborék (gyerekdal) | MESE TV

Álombuborék

Zene válogatás

Tamás Éva Játéktára: Álombuborék (gyerekdal) Szöveg: Tamás Éva Zene: Pozsgai Tamás Naponta frissülő kínálatunkban több mint hétszáz rajzfilmet, mesefilmet, bábfilmet, láthatsz, gyerekdalokat, meséket, mondókákat hallgathatsz ezen a csatornán az egyszervolt.hu és a mese.tv kínálatából!